FPF:ULGATL0017 Practical training seminar I - Course Information
ULGATL0017 Practical training seminar I
Faculty of Philosophy and Science in OpavaSummer 2011
- Extent and Intensity
- 0/1/0. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Jana Stuchlíková (seminar tutor)
- Guaranteed by
- Ing. Jana Stuchlíková
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je připravit studenty na průběh praxe, vést je k zodpovědné volbě zařízení pro výkon praxe, která umožní ověřit nejen míru nabytých znalostí a dovedností v reálných provozních podmínkách, ale rovněž pozitivně motivuje studenty k potřebě dalšího vzdělávání i sebevzdělávání. Současně je nezbytné seznámit studenty se zásadami bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, aby nedošlo v průběhu praxe k újmě osobní či na majetku zařízení, v němž je praxe vykonávána. Studenti si mohou dle osobního zájmu, vlastních možností a podmínek v rámci požadavků stanovených vyučujícím zvolit lázeňská a obdobná zařízení poskytujících relaxační péči včetně základních ubytovacích a stravovacích služeb. Praxe by měla přispět k orientaci v praktických problémech a schopnosti jejich bezprostředního řešení, ke zlepšení úrovně komunikace při péči o klienty lázeňských a obdobných zařízení.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Požadavky kladené na studenty při výkonu odborné praxe
2. Organizace a průběh praxe
3. Strategie výběru zařízení pro výkon praxe
4. Dokumentace potřebná pro absolvování praxe
5. Bezpečnostní a hygienické předpisy
6. Předložení a projednání dokumentace pro praxi
- 1. Požadavky kladené na studenty při výkonu odborné praxe
- Literature
- recommended literature
- Bezpečnostní a hygienické předpisy. info
- Časopisy. Hotel &Spa, Hotel Revue, Czech Hospitality and Tourism Papers, Food Service. info
- Materiály profesních sdružení, zejména AHR. info
- Organizační řád, Provozní řád, Ubytovací řád, Pracovní knihy jednotlivých pracovišť (manuály) a další interní předpisy (směrnice, příkazy a řády). info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2011, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2011/ULGATL0017