FPF:KLJNEJ13 Německý jazyk III - pokročilí - Informace o předmětu
KLJNEJ13 Německý jazyk III - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2021
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- ( KLJNEJ12 Německý jazyk II - pokročilí || ULGATLP182 Německý jazyk II - pokročilí ) && ! ULGATLP282 Německý jazyk III - pokročilí
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je vybavit studenty jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k práci v oboru turismu a cestovního ruchu. Současně budou studenti vybaveni znalostí potřebné terminologie a frazeologie ve studovaném oboru (tvorba a praktické využití písemných materiálů - reklamní prospekty, cestovní katalogy a smlouvy v cestovních kancelářích). Důraz je kladen na plynulou ústní komunikaci s klienty, na rozvíjení a osvojování výrazových prostředků odborného funkčního stylu v písemném kontaktu.
- Osnova
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
2. 8.L. - časové údaje, nepřímé otázky
3. Doprava - fráze
4. 8.L. - vedlejší věty
5. Dopravní ruch v ČR
6. 8.L. - vztažné věty
7. Letecká doprava
8. 9.L. - stupňování přídavných jmen a příslovcí
9. Cestovní kanceláře - typy, zařízení a vybavení
10. 9. L. - sloveso tun, tvary příslovcí na -stens, -st
11. Historie cestovního ruchu
12. Personál, typy klientů v CR
13. Shrnutí a zopakování učiva
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
- Literatura
- povinná literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- doporučená literatura
- BARBERIS, P. - BRUNO, E. Deutsch im Hotel - Korrespondenz. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2005. info
- NEKOVÁŘOVÁ, A. - FLIEGLER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- Vyučovací jazyk
- Němčina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, průběžného písemného testování a kreditního testu. K získání zápočtu je minimální úspěšnost 70 % u písemného testu. Studenti mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2021, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2021/KLJNEJ13