OPF:HOT008 Gastronomy 1 - Food Processing - Course Information
HOT008 Gastronomy 1 - Food Processing
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 1/3/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Pavel Šoučík (lecturer)
Mgr. Jiří Vizauer (lecturer)
Pavel Šoučík (seminar tutor)
Mgr. Jiří Vizauer (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Syllabus (in Czech)
- Seznámení posluchačů se základy technologií používaných pro přípravu pokrmů v hotelovém provozu a v zařízeních veřejného stravování dle nejnovějších poznatků a vědy o výživě. Ve cvičeních posluchači poznají zboží a materiály, které tvoří základ gastronomie, a činnosti, které budou řídit. Cílem cvičení je také praktické zvládnutí organizace a řízení výrobního střediska.
1. Příprava výroby - normování, administrativa, hygiena osobní, hygiena pracovišť
2. Úprava zeleniny a brambor
3. Úprava ovoce, luštěnin, hub
4. Úprava vajec, mléka, mléčných výrobků, příprava polévek a omáček
5. Příprava příloh teplých z brambor, bramborových těst, kynutých těst, luštěnin obilovin a příkrmů
6. Příprava mas jatečních zvířat, ryb, drůbeže a zvěřiny
7. Příprava těst
8. Příprava výrobků studené kuchyně
- Seznámení posluchačů se základy technologií používaných pro přípravu pokrmů v hotelovém provozu a v zařízeních veřejného stravování dle nejnovějších poznatků a vědy o výživě. Ve cvičeních posluchači poznají zboží a materiály, které tvoří základ gastronomie, a činnosti, které budou řídit. Cílem cvičení je také praktické zvládnutí organizace a řízení výrobního střediska.
- Literature
- required literature
- RUNŠTUK, J. A KOL. Receptury teplých pokrmů. info
- RUNŠTUK, J. A KOL. Receptury studených pokrmů. Hradec Králové: R plus, 2001. ISBN 80-902492-4-8. info
- STROPNICKÝ. Technologie přípravy pokrmů. Praha: Merkur, 1996. info
- recommended literature
- odborné časopisy. Hotel & Spa, Food Service, Hotel Revue. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2007, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT008