KCJ365 French for Hotels and Tourism - Part 5

School of Business Administration in Karvina
Winter 2007
Extent and Intensity
0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Ludmila Fajkusová (seminar tutor)
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Prohlubování slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. Doprava v cestovním ruchu
    2. Ubytování v cestovním ruchu
    3. Gastronomie v cestovním ruchu
    4. Cestovní kanceláře
    5. Průvodcovská činnost
    Obsah předmětu:
    1. Doprava v cestovním ruchu:
    konverzace : dialogy mezi zaměstnancem a klientem o jízdním a letovém řádu, cenách jízdenek, letenek, rezervaci a prodeji jízdenek, poskytování informací telefonicky;
    mluvnice: tvoření otázky, číslovky pro označení ceny, místa, dopravního prostředku, hodiny odjezdu nebo příjezdu
    2. Ubytování v cestovním ruchu:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o rezervaci hotelu, přijetí klienta, podání informcí
    o hotelu a jeho okolí, platba za ubytování, vyplnění formuláře;
    mluvnice: popis hotelu pomocí " Il y a", C'est", "Il est", " Toutes les chambres sont avec", lokalizování hotelu pomocí " A 8 kilometres de l'aéroport", "Au centre de la ville"
    použití superlativu při hodnocení hotelu " exceptionnellement", "particulierement"
    3. Gastronomie:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o podávání a výběru jídla a nápojů, rezervace
    místa v restauraci, popis přípravy tradičního francouzského jídla;
    mluvnice: vyjádření množství - člen dělivý, číslovky; vyjádření hypotézy - podmínková souvětí
    4. Cestovní kanceláře:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o zájezdech, pobytech, okružních jízdách,
    ubytování, cenách, podmínkách prodeje, programu zájezdu pro skupiny,jednotlivce, jazykové
    kurzy;
    mluvnice: kondicionál při vyjádření rady; sloveso při vyjádření omluvy
    5. Průvodcovská činnost:
    konverzace: práce průvodce při prohlídce Paříže s ohledem na historie, geografii, umění, ekonomiku

    V rámci výuky kurzu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média.
Literature
    required literature
  • CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
  • SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
    recommended literature
  • DANY, N. Hôtelerie. Paris: Hachette, 1991. ISBN 2-01-017060-1. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Winter 1991, Winter 1992, Winter 1993, Winter 1994, Winter 1995, Winter 1996, Winter 1997, Winter 1998, Winter 1999, Winter 2000, Winter 2001, Winter 2002, Winter 2003, Winter 2004, Winter 2005, Winter 2006.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/KCJ365