ULGATLJ184 Španělský jazyk II

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
léto 2009
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Garance
Centrum interdisciplinárních studií – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Pro přípravu odborníků pro oblast hotelnictví, lázeňství a cestovního ruchu je důležitá znalost jazyků. Tento kurz je určen pro studenty, kteří jazyk ještě nestudovali nebo jen v malé míře. Studenti si osvojí základní znalosti gramatických, lexikálních a frazeologických struktur jazyka a v plné míře zvládnou výslovnostní normy. Při osvojování všech uvedených struktur bude kladen důraz na jejich uplatnění v komunikativních situacích běžného i profesního života. Studenti si také osvojí pravopis jazyka a základní odbornou terminologii v oblasti gastronomie.
Osnova
  • 1. Comer en el restaurante
    2. Háblame de ti
    3. De compras
Literatura
    doporučená literatura
  • Pomocné studijní texty VOŠ a HŠ Opava. Odborná terminologie a texty pro španělštinu. info
  • CASTRO, F. Nuevo Ven 2. Madrid: Edelsa, 2004. ISBN 84-7711-842-6. info
  • MORENO, C. El espaňol en el hotel. Madrid: SGEL, 1997. ISBN 84-7143-623-X. info
  • URIZ, F. En Espaňa. London: Chancerel, 1993. ISBN 0-905703-91-X. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.

  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2009/ULGATLJ184