KLJAGJ15 Anglický jazyk V - pokročilí

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
zima 2013
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Garance
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Předpoklady
KLJAGJ14 Anglický jazyk IV - pokročilí || ULGATLP380 Anglický jazyk IV - pokročilí
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Shrnutí a utvrzení frekventovaných obtížnějších mluvnických jevů účelově zaměřených zejména na jazyk užívaný v turismu a hotelovém provozu, a to v ústním a písemném projevu, kultivování výslovnosti. Další rozšíření rejstříku odborného jazyka a jazykových struktur aplikovaných na profesní situace ve všech oblastech cestovního ruchu. Důraz je kladen na samostatné vystupování a vedení k profesionálním postojům. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 1. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Osnova
  • 1. Meeting industry
    2. Types of meetings, congress centre
    3. Conference suite, table layout
    4. Conference facilities, planning a conference programme
    5. Tourist attractions, classification of attractions
    6. Types of attractions, describing local attractions
    7. Entertainment, planning a guided tour
    8. Managing visitor attractions
    9. Indirect questions, Yes/No questions, Wh- questions, Questions with a preposition, Question tags
    10. Reported statements, reported questions and commands
    11. Idioms
    12. Adjectival tourism
Literatura
    doporučená literatura
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Po získání zápočtu je předmět zakončen souhrnnou zkouškou z předmětů Cizí jazyk 1 - Anglický jazyk (5 částí). Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2010, zima 2011, zima 2012, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.