OPF:HOT002 Management ubytovacích služeb - Informace o předmětu
HOT002 Management ubytovacích služeb
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinézima 2007
- Rozsah
- 2/1/0. 5 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (přednášející)
Ing. Pavlína Sonnková (přednášející)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (cvičící)
Ing. Pavlína Sonnková (cvičící) - Garance
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Hotelnictví (program OPF, B6503GAHOT)
- Osnova
- Předmět přiblíží posluchačům hotel jako organizovaný systém, zajišťující účastníkům cestovního ruchu komplex ubytovacích, stravovacích a doplňkových služeb, naučí je tento složitý systém řídit, což předpokládá výbornou znalost chodu jeho jednotlivých částí (správní, ubytovací, stravovací a technický úsek). Naučí posluchače řešit složité situace při tvorbě produktu jednotlivých úseků i hotelu jako celku v závislosti na diferencovaných cílových skupinách.
1. Kategorizace a klasifikace ubytovacích zařízení
2. Charakter hotelového produktu a organizační struktura hotelu
3. Hotelový management (manažerský tým) a pracovníci hotelového provozu
4. Ubytovací úsek hotelu
5. Housekeeping
6. Doplňkové služby hotelu
7. Operativní evidence hotelu
8. Produktivita práce
9. Využití informačních technologií
10. Sběr a zpracování informací v hotelovém průmyslu
11. Kapacitní ukazatele ubytovacích zařízení, obrat, statistika a její využití
12. Charakteristika a fungování hotelových skupin
- Předmět přiblíží posluchačům hotel jako organizovaný systém, zajišťující účastníkům cestovního ruchu komplex ubytovacích, stravovacích a doplňkových služeb, naučí je tento složitý systém řídit, což předpokládá výbornou znalost chodu jeho jednotlivých částí (správní, ubytovací, stravovací a technický úsek). Naučí posluchače řešit složité situace při tvorbě produktu jednotlivých úseků i hotelu jako celku v závislosti na diferencovaných cílových skupinách.
- Literatura
- povinná literatura
- NĚMČANSKÝ, M. Analýza a kalkulace v CR. Karviná: OPF SU, 2001. ISBN 80-7248-094-4. info
- ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
- INDROVÁ, J., VOŘÍŠEK, K. Yield management a jeho uplatňování v hotelnictví. Praha: VŠE, 1997. ISBN 80-7079-752-5. info
- INDROVÁ, J. Hotelový management. Praha: VŠE, 1996. ISBN 80-7079-775-4. info
- BERÁNEK, J., KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
- INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8. info
- Informace učitele
- Předmět je ukončen písemnou zkouškou. Podmínkou k vykonání zkoušky a absolvování předmětu je zpracování a prezentace seminární práce na stanovené téma.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2007/HOT002