OPF:KCR003 Gastronomie 2 - servis - Informace o předmětu
KCR003 Gastronomie 2 - servis
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinézima 2009
- Rozsah
- 1/1/0. 5 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Mgr. Alexandr Burda (přednášející)
Pavel Šoučík (přednášející)
Mgr. Jiří Vizauer (přednášející)
Mgr. Alexandr Burda (cvičící)
Pavel Šoučík (cvičící)
Mgr. Jiří Vizauer (cvičící) - Garance
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Hotelnictví (program OPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Předmět je zaměřen na základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích stravovacích a společensko-zábavních; studenti získají znalosti psychologie hostů a pracovníků v hotelnictví, kterých budou využívat v provozní a řídicí činnosti.
- Osnova
1. Společenská pravidla, osobnost pracovníka v obsluze
2. Hygienické předpisy, estetika, bezpečnost práce
3. Restaurační inventář
4. Inventář ostatních odbytových středisek
5. Příprava na provoz
6. Způsoby prostírání stolů na snídaně, obědy, večeře
7. Příprava pomocného inventáře
8. Způsoby nabídky, prodeje, placení
9. Organizace práce - systém obsluhy
10. Systémy obsluhy
11. Restaurační způsoby obsluhy
12. Další způsoby obsluhy
- Literatura
- povinná literatura
- ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
- SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0. info
- JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. info
- SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. info
- BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
- Informace učitele
- Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné zvládnutí normování, přístup k osobní hygieně a hygieně pracoviště, organizace výroby, práce v kolektivu, dodržování technologických postupů výroby včetně písemné přípravy na praktickou výuku formou seminárních prací. Předmět je zakončen ústní zkouškou.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2009, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2009/KCR003