KORBELÁŘOVÁ, Irena. Gastroturismus a retrogastronomie se zaměřením na středověk. In Vaníček Jiří. Gastronomie a cestovní ruch. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě. s. 7-28. Gastronomie a cestovní ruch. ISBN 978-80-7510-240-9. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Gastroturismus a retrogastronomie se zaměřením na středověk
Název česky Gastroturismus a retrogastronomie se zaměřením na středověk
Název anglicky Gastrotourism and retrogastronomy with a focus on the Middle Ages
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, od s. 7-28, 22 s. Gastronomie a cestovní ruch, 2017.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19240/17:A0000143
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-7510-240-9
Klíčová slova česky Gastroturismus; zážitkový turismus; české země; středověk; historizující hostince
Klíčová slova anglicky Culinary tourism; hedonic tourism; Czech lands; Middle Ages; historical inns
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Zuzana Bergrová, učo 49004. Změněno: 21. 2. 2022 11:21.
Anotace
Příspěvek věnuje pozornost pohostinským zařízením ve stylu středověkých hostinců, na příkladu vybraných podniků prezentuje míru a problémy jejich věrohodnosti především ve vztahu ke gastronomické nabídce a historickým souvislostem.
Anotace anglicky
The contribution focuses on hospitality facilities in the style of medieval inns, exemplified by selected businesses, presenting the peace and the problems of their credibility, especially in relation to the gastronomic offer and the historical context.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 18:44