JANÍK, Petr. INTERAKCE NABÍDKY A POPTÁVKY PO UBYTOVACÍCH KAPACITÁCH MULTI-AGENTNÍ PŘÍSTUP. Online. In Petr Janík. INTERACTIONS OF OFFERS AND DEMANDS FOR ACCOMODATION CAPACITY MULTI-AGENT APPROACH. Opava: Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Ústav lázeňství, gastronomie a turismu, 2019, s. 37-49, 166 s. ISBN 978-80-7510-359-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název INTERAKCE NABÍDKY A POPTÁVKY PO UBYTOVACÍCH KAPACITÁCH MULTI-AGENTNÍ PŘÍSTUP
Název anglicky INTERAKCE NABÍDKY A POPTÁVKY PO UBYTOVACÍCH KAPACITÁCH MULTI-AGENTNÍ PŘÍSTUP
Autoři JANÍK, Petr (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Opava, INTERACTIONS OF OFFERS AND DEMANDS FOR ACCOMODATION CAPACITY MULTI-AGENT APPROACH, od s. 37-49, 166 s. 2019.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Ústav lázeňství, gastronomie a turismu
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW WWW stránka konference
Kód RIV RIV/47813059:19240/19:A0000483
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-7510-359-8
Klíčová slova anglicky Agent modeling; multi-agent systems; tourism; modeling supply and demand in tourism
Změnil Změnil: Ing. Petr Janík, učo 25851. Změněno: 29. 12. 2019 10:59.
Anotace
Příspěvek se zabývá základními principy agentního a multi-agentního modelování v podmínkách cestovního ruchu. V práci je popsáno jak základní teoretické vymezení problematiky agentních a multi-agentních systémů (MAS), tak přehled aktuální literatury v kontextu aplikace MAS v cestovním ruchu. V praktické části je zmíněna realizace jednoduchého multi-agentního modelu interakce nabídky a poptávky po ubytovacích kapacitách v turistické destinaci. V závěru je uveden konceptuální návrh modelu umožňující simulaci nabídky a poptávky po ubytovacích kapacitách v turistické destinaci.
Anotace anglicky
The Paper deals with the basic principles of agent and multi-agents modeling in a tourism. The work describes both the basic theoretical definition of the issue of agent and multi-agent systems (MAS) and an overview of current literature in the context of the application of MAS in tourism. The practical part mentions the realization of a simple multi-agent model of the interaction of supply and demand for accommodation in a tourist destination. In the conclusion, there is a conceptual design of a model allowing simulation of supply and demand for accommodation capacities in a tourist destination.
VytisknoutZobrazeno: 8. 5. 2024 14:11