KOSTKOVÁ, Miroslava. ZMĚNY TURISTICKÉ NÁVŠTĚVNOSTI DESTINACE ČESKO. In Medzinárodné vzťahy 2016: Aktuálne otázky svetovej ekonomiky a politiky. Neuveden: Ekonóm Publishing EU Fakulta medzinárodných vzťahov Bratislava. s. 661-672, 11 s. ISBN 978-80-225-4365-1. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ZMĚNY TURISTICKÉ NÁVŠTĚVNOSTI DESTINACE ČESKO
Název česky ZMĚNY TURISTICKÉ NÁVŠTĚVNOSTI DESTINACE ČESKO
Název anglicky Changes in tourist attendance of the destination Czechia
Autoři KOSTKOVÁ, Miroslava (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Neuveden, Medzinárodné vzťahy 2016: Aktuálne otázky svetovej ekonomiky a politiky, od s. 661-672, 11 s. 2017.
Nakladatel Ekonóm Publishing EU Fakulta medzinárodných vzťahov Bratislava
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50204 Business and management
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Kód RIV RIV/47813059:19520/17:00010600
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
ISBN 978-80-225-4365-1
Klíčová slova anglicky Tourist attendance; incoming; destination Czechia; tourists from Russia and China
Změnil Změnil: RNDr. Daniel Jakubík, učo 139797. Změněno: 7. 2. 2020 10:57.
Anotace
Turistická návštěvnost destinací a příjezdový cestovní ruch se neustále mění v důsledku mnoha faktorů (ekonomických, bezpečnostních, politických, ekologických, zdravotních, změny trendů, potřeb a požadavků turistů ap.). Článek se zabývá zkoumáním změn v turistické návštěvnosti destinace Česko pro klíčové segmenty zahraniční příjezdové turistiky, se zaměřením na turistickou návštěvnost z Ruska a Číny. V článku jsou použity metody analýzy a vyhodnocování údajů o aktuální zahraniční návštěvnosti Česka. Uvedené jsou charakteristiky a zkoumány jsou příčiny změny socio - demografických preferencí incomingu vybraných cílových skupin. Výsledkem jsou specifická doporučení, jak tyto konkrétní turistické segmenty oslovit, pracovat s nimi a podpořit jejich příjezdy do naší země.
Anotace anglicky
Tourist destinations attendance and inbound tourism is constantly changing due to many diverse factors (economic, security, political, environmental, health, changes in trends, needs and demands of tourists). The article explores changes in tourist attendance of the Czechia destination in the fied of incoming tourism, focusing on tourist attendance from Russia and China. In the article are used the methods of analysis and assessment of available data on the current Czech incoming. Defined are characteristics and explored are the reasons for changes in socio - demographic preferences of incoming tourism. The results are the recommendations as to reach out this selected tourism segments and support their arrivals to our country, for better economic profit.Tourist attendance, incoming, destination Czechia, tourists from Russia and China
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 02:02