2021
"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
KORBELÁŘOVÁ, IrenaZákladní údaje
Originální název
"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
Název česky
"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
Název anglicky
The "Second Life" of the Culinary Heritage of Czech Silesia
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, od s. 141-156, 16 s. 2021
Nakladatel
Uniwersytet Opolski
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Polsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/47813059:19240/21:A0000802
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN
978-83-7395-915-6
Klíčová slova česky
České Slezsko; kulinární kultura; historická paměť; gastronomie; turismus
Klíčová slova anglicky
Czech Silesia; cuiinary culture; historical memory; gastronomy; tourism
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 27. 12. 2021 21:09, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Text charakterizuje kulinární dědictví Českého Slezka, jeho dochování v pramenech, každodenním životě, individuální a kolektivní paměti a zjišťuje doklady jeho aplikace v současné gastronomii a cestovním ruchu.
Anglicky
The text characterizes the culinary heritage of Czech Silesia, its preservation in sources, everyday life, individual and collective memory and finds evidence of its application in contemporary gastronomy and tourism.