HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ. Mapa Kulinární kultury českých zemí. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mapa Kulinární kultury českých zemí
Název česky Mapa Kulinární kultury českých zemí
Název anglicky Map of the Culinary Culture of the Czech lands
Autoři HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ.
Vydání 2022.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 60100 6.1 History and Archaeology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky kulinární dědictví; stravování; gastronomie; specialiizovaná mapa; české země
Klíčová slova anglicky culinary heritage; diet; gastronomy;specialized map; Czech Lands
Technické parametry Specializovaná mapa s odborným obsahem o dvou částech zpracovaná prostřednictvím geografického informačního systému ArcGIS s vyšší úrovní interaktivity, která svým uživatelům umožňuje kriteriální variabilitu při vyhledávaní a prezentaci požadovaných dat/informačních prvků dle specifických požadavků.
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: Ing. Petra Skoumalová, učo 50554. Změněno: 4. 4. 2023 09:44.
Anotace
Specializovaná mapa o dvou částech, Mapa tradičních pokrmů; Mapa gastronomických událostí, představuje výběr pokrmů a nápojů tvořících kulinární dědictví českých zemí; zpřístupňuje je formou krátkých textů a ilustrací implementovaných do mapových podkladů zobrazujících současné uspořádání ČR, etnografické a kulturně-historické oblasti, zemědělské poměry ad. výsledky aplikovaného výzkumu projektu NAKI II.
Anotace anglicky
Specialized map consisting of two parts, i.e. Map of traditional dishes and Map of gastronomy events, presents a selection of dishes and drinks that make up the culinary heritage of the Czech Lands; it makes them available in the form of short texts with illustrations implemented into the map bases showing the current layout of the Czech Republic, ethnographic and cultural-historical areas, agricultural conditions, etc. Results of applied research of the NAKI II project.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 14:33