2022
Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?
KORBELÁŘOVÁ, IrenaZákladní údaje
Originální název
Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?
Název česky
Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?
Název anglicky
Czech cuisine: national or just "ours"?
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Revue Prostor, Praha, Spolek pro vydávání revue Prostor, 2022, 0862-7045
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/47813059:19240/22:A0001050
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
České země; kulinární kultura; gastronomie
Klíčová slova anglicky
Czech Lands; culinary culture; gastronomy
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 15. 1. 2023 20:20, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Úvaha nad podstatou tak zvané české kuchyně, původem a historickými a sociálními kořeny pokrmů, které ji tvoří.
Anglicky
Reflection on the essence of the so-called Czech cuisine, the origin and historical and social roots of the dishes that make it up.