J 2022

Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?

KORBELÁŘOVÁ, Irena

Základní údaje

Originální název

Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?

Název česky

Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?

Název anglicky

Czech cuisine: national or just "ours"?

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Revue Prostor, Praha, Spolek pro vydávání revue Prostor, 2022, 0862-7045

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/47813059:19240/22:A0001050

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

České země; kulinární kultura; gastronomie

Klíčová slova anglicky

Czech Lands; culinary culture; gastronomy

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 15. 1. 2023 20:20, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Úvaha nad podstatou tak zvané české kuchyně, původem a historickými a sociálními kořeny pokrmů, které ji tvoří.

Anglicky

Reflection on the essence of the so-called Czech cuisine, the origin and historical and social roots of the dishes that make it up.