KORBELÁŘOVÁ, Irena. Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"? Revue Prostor. Praha: Spolek pro vydávání revue Prostor, roč. 39, č. 117, s. 50-55. ISSN 0862-7045. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?
Název česky Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?
Název anglicky Czech cuisine: national or just "ours"?
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Revue Prostor, Praha, Spolek pro vydávání revue Prostor, 2022, 0862-7045.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/22:A0001050
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky České země; kulinární kultura; gastronomie
Klíčová slova anglicky Czech Lands; culinary culture; gastronomy
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 15. 1. 2023 20:20.
Anotace
Úvaha nad podstatou tak zvané české kuchyně, původem a historickými a sociálními kořeny pokrmů, které ji tvoří.
Anotace anglicky
Reflection on the essence of the so-called Czech cuisine, the origin and historical and social roots of the dishes that make it up.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 14:18