ŠIMÁNKOVÁ, Petra a Lucie KŘÁKOVÁ. VÝUKA PRVNÍ POMOCI ŽÁKŮ A STUDENTŮ JAKO PRVNÍ KROK PREVENCE KRIMINALITY. Online. In Ing. Iveta Bryjová, Mgr. Gabriela Světnická, PhDr. Daniela Nedvědová, Ph.D. STŘÍPKY Z PEDIATRICKO – PORODNICKÉHO OŠETŘOVATELSTVÍ. Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veře: Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, 2022, s. 54-64, 84 s. ISBN 978-80-7510-544-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název VÝUKA PRVNÍ POMOCI ŽÁKŮ A STUDENTŮ JAKO PRVNÍ KROK PREVENCE KRIMINALITY
Název anglicky TEACHING FIRST AID TO PUPILS AND STUDENTS AS THE FIRST STEP IN CRIME PREVENTION
Autoři ŠIMÁNKOVÁ, Petra a Lucie KŘÁKOVÁ.
Vydání Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veře, STŘÍPKY Z PEDIATRICKO – PORODNICKÉHO OŠETŘOVATELSTVÍ, od s. 54-64, 84 s. 2022.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30307 Nursing
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Sborník článků a abstrakt přednášek z mezinárodní konference
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
ISBN 978-80-7510-544-8
Klíčová slova anglicky cardiopulmonary resuscitation; first aid; knowledge of students; knowledge of pupils.
Změnil Změnila: Ing. Lucie Chmelařová, učo 50152. Změněno: 27. 3. 2024 14:07.
Anotace
Ve školách či v okolí škol stále přibývá trestných činů, kterých se dopouští právě děti a mladiství. Nárůst počtu vážných zranění a úrazů stále více poukazuje na nutnost výuky první pomoci ve školách, která má pro včasné poskytnutí pomoci a záchraně života zásadní význam. Cílem příspěvku je posoudit znalosti žáků základních a studentů středních škol v o problematice poskytování první pomoci a kardiopulmonální resuscitaci. Zjišťování probíhalo formou kvantitativního průzkumu pomocí nestandardizovaného dotazníku. Soubor respondentů tvořili žáci vyšších ročníků základních škol a studenti středních škol v Opavě.
Anotace anglicky
Crimes committed by children and adolescents in or around schools are on the rise. The increase in the number of serious injuries and accidents increasingly points to the need for first aid education in schools, which is essential for timely assistance and life-saving treatment. The aim of this paper is to assess the knowledge of primary and secondary school students on the issues of first aid and cardiopulmonary resuscitation. The study was conducted in the form of quantitative survey using a non-standardized questionnaire. The respondents consisted of pupils of upper primary schools and students of secondary schools in Opava.
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 05:33