BERGMANNOVÁ, Pavla. Možnosti divadelního vzdělávání na příkladu studijního programu Kulturní dramaturgie v divadelní praxi. In Perspektivy teatrologie 4. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Možnosti divadelního vzdělávání na příkladu studijního programu Kulturní dramaturgie v divadelní praxi
Název česky Možnosti divadelního vzdělávání na příkladu studijního programu Kulturní dramaturgie v divadelní praxi
Autoři BERGMANNOVÁ, Pavla.
Vydání Perspektivy teatrologie 4, 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Štítky ÚBK
Změnil Změnila: Mgr. Pavla Bergmannová, učo 48859. Změněno: 4. 12. 2023 18:57.
Anotace
Kulturní dramaturgie v divadelní praxi je tříletý profesně zaměřený bakalářský umělecký studijní program realizovaný na Filozoficko-přírodovědecké fakultě Slezské univerzity v Opavě od akademického roku 2020/2021. V reakreditaci navázal na obor Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo, jenž na dané fakultě existoval od roku 2006. Od svých počátků „Kulturní dramaturgie“ proměnila své zacílení a zákonitě také inovovala koncept výuky. Nyní studentům poskytuje teoretické a praktické vzdělání v oblasti dramaturgie, animace, prezentace a organizace kultury a umění, přičemž těžištěm i východiskem vzdělávacího systému je divadelní umění. Cílem konferenčního příspěvku je představit možnosti fungování daného studijního programu, jenž se snaží výrazně propojit odborný teoretický základ se získáním praktických zkušeností a dovedností, a zmínit pozitiva i negativa možného vzdělávání v dané oblasti v rámci regionální univerzity.
Anotace anglicky
Cultural Dramaturgy in Theater Practice is a three-year professionally focused bachelor's art study program implemented at the Faculty of Arts and Sciences of the University of Silesia in Opava from the academic year 2020/2021. In the re-accreditation, he followed up on the field of Cultural Dramaturgy with a focus on theater, which had existed at the given faculty since 2006. Since its beginnings, "Cultural Dramaturgy" has changed its targeting and naturally also innovated the teaching concept. Now it provides students with theoretical and practical education in the field of dramaturgy, animation, presentation and organization of culture and art, with theater art being the focus and starting point of the educational system. The goal of the conference contribution is to present the possibilities of the functioning of the given study program, which tries to significantly connect the professional theoretical basis with the acquisition of practical experience and skills, and to mention the positives and negatives of possible education in the given area within the framework of a regional university.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 02:49