KLJNEJ25 German V Pre-intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Winter 2010
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Guaranteed by
PhDr. Zdenka Jirásková
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
KLJNEJ24 German IV Pre-intermediate || ULGATLJ382 German IV Pre-intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je systematické prohlubování a upevňování všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka, zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem, výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na volbu vhodných jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Dále budou studenti vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti turismu. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 2. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Wohnen (Wohnlage, Wohnformen): Und Ihre Meinung?
    2. Menschliche Beziehungen: Zu Gast bei Ronnie
    3. Lektüre: Erich Maria Remarque: Drei Kameraden
    4. Sport: Die Welt des Sports
    5. Gesundheit (Verletzungen): Bein in Gips
Literature
    recommended literature
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
  • KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
  • FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
  • SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
  • HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2011, Winter 2012, Winter 2013, Winter 2014, Winter 2015, Winter 2016, Winter 2017, Winter 2018, Winter 2019, Winter 2020, Winter 2021, Winter 2022, Winter 2023.
  • Enrolment Statistics (Winter 2010, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2010/KLJNEJ25