Informační systém SU

Výpis publikací

česky | in English

Filtrování publikací

    2022

    1. MOTYČKA, Michal. Possibility of reservation in a modern domestic restaruant. Online. In Petříček, M; Hán, J.; Komínková, B.; Balakovská, R. Curent trends in spa, hospitality and tourism. 10. vyd. Praha: Vysoká škola hotelová a ekonomická Praha, 2022, s. 173-185. ISBN 978-80-7632-076-5.
      URL
      Název anglicky: Possibility of reservation in a modern domestic restaurant
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Reservation, on-line, e-mail, no show, cancelation
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 9. 1. 2023 09:20.

    2021

    1. MOTYČKA, Michal. Impact of Covid-19 Pandemic on Prague’s Gastronomy. SunText Review of Economics & Business. United States: SunText Reviews LLC, 2021, roč. 2, č. 2, s. 1-7. ISSN 2766-4775. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.51737/2766-4775.2021.027.
      Článek o dopadu pandemie Covid-19 na restaurace na Praze1
      Název anglicky: Impact of Covid-19 Pandemic on Prague’s Gastronomy
      RIV/47813059:19240/21:A0000838 Článek v odborném periodiku. angličtina. Spojené státy.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Gastronomy; Pandemic; Covid-19; Staff; Cost
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 16. 3. 2022 08:11.
    2. MOTYČKA, Michal. Lidské zdroje a jejich vliv na výkonnost v gastronomii a hotelnictví v ČR. Online. In Mezinárodní vědecká konference - Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. 9. vyd. Karviná: Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě, 2021, s. 134-143. ISBN 978-80-7510-462-5.
      Název anglicky: Human Resources and their Influence on performance in gastronomy and hotel Industryin the Czech Republic
      RIV/47813059:19240/21:A0000841 Stať ve sborníku. čeština. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: work performance management;reward;motivation;upselling;revenue participation
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 6. 1. 2022 20:12.
    3. MOTYČKA, Michal. Popularity of Caesar Salad in Czech Restaurants. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: Institute of Hospitality Management in Prague, 2021, roč. 17, č. 35, s. 47-62. ISSN 2571-0389.
      URL
      Název anglicky: Popularity of Caesar Salad in Czech Restaurants
      RIV/47813059:19240/21:A0000848 Článek v odborném periodiku (nerecenzovaný). angličtina. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Caesar;lettuce;romaine;dressing;Tijuana

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 25. 2. 2022 14:03.
    4. MOTYČKA, Michal. Rural and Agro tourism in Czech Republic. International journal of business management and economic review. India: Alpinus Publications, 2021, roč. 4, č. 2, s. 11-21. ISSN 2581-4664. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.35409/IJBMER.2021.3236.
      URL
      Název anglicky: Rural and Agro tourism in Czech Republic
      RIV/47813059:19240/21:A0000834 Článek v odborném periodiku. angličtina. Spojené státy.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Accommodation; Agro tourism; Classification; Countryside; Hotel
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 6. 1. 2022 11:05.

    2020

    1. MOTYČKA, Michal. Human resources and their influence on hotel performance in the Czech Republic. Journal of Business and Economics. New York: Academic Star, 2020, roč. 11, č. 4, s. 465-473. ISSN 2155-7950.
      URL
      Název anglicky: Human resources and their influence on hotel performance in the Czech Republic
      RIV/47813059:19240/20:A0000867 Článek v odborném periodiku. angličtina. Spojené státy.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: work performance management; reward; motivation; up-selling; revenue participation
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 23. 3. 2022 08:51.
    2. MOTYČKA, Michal. Restaurace na Praze 1 v období Covid-19. Online. In PhDr. Daniela Matušíková, PhD. Ing. Kristína Šambronská, PhD. PaedDr. Milena Švedová, PhD., MBA. Vplyv covid-19 na odvetvie cestovného ruchu a nadvazne odvetvia. první. Prešov: Prešovská univerzita v Prešově, 2020, s. 48-64, 217 s. ISBN 978-80-555-2608-9.
      URL
      Název česky: Restaurace na Praze 1 v období Covid-19
      Název anglicky: Restaurant at Prague 1 in period Covid-19
      RIV/47813059:19240/20:A0000630 Stať ve sborníku. čeština. Slovensko.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: work performance management; reward; motivation; upselling; revenue participation
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 17. 3. 2022 15:33.
    3. MOTYČKA, Michal. Zvyšování pracovního výkonu v hotelnictví v ČR. Online. In Matušíková D.; Šambronská K.; Švédová M.,. Cestovný ruch v dvadsaťročnici od prelomu milénií. Prešov: Prešovská univerzita v Prešově, 2020, s. 12-28. ISBN 978-80-555-2575-4.
      URL
      Název anglicky: Increasing working performance in the hotel industry in the Czech Republic
      RIV/47813059:19240/20:A0000868 Stať ve sborníku. čeština. Slovensko.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: performance management; remuneration; motivation; upselling; participation on sale
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 22. 3. 2022 07:07.

    2019

    1. MOTYČKA, Michal. Aktuální trendy v rámci venkovské turistiky a agroturistiky. Online. In Ing. Ivica Linderová, PhD. 14. Mezinárodní konference Aktuální problémy cestovního ruchu. první. Jihlava: Vysoká škola polytechnická v Jihlavě, 2019, s. 201-210, 440 s. ISBN 978-80-88064-42-8.
      URL
      Název česky: Aktuální trendy v rámci venkovské turistiky a agroturistiky
      Název anglicky: Aktuální trendy v rámci venkovské turistiky a agroturistiky
      RIV/47813059:19240/19:A0000824 Stať ve sborníku. čeština. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Agroturism; Hotel; Classification; Accommodation; Countryside
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D., učo 50358. Změněno: 15. 12. 2021 12:57.
    2. MOTYČKA, Michal. Human Resources and their Influence on Hotel Performance in the Czech Republic. Online. In Ing. Martin Petříček, Ph.D. doc. Ing. Jan Hán, Ph.D. Ing. Barbora Komínková Ing. Radka Balakovská Ing. Veronika Studničková. 11th International Conference Proceedings - Hospitality, Tourism and Education. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze, 2019, s. 74-87, 141 s. ISBN 978-80-87411-87-2.
      Název anglicky: Human Resources and their Influence on Hotel Performance in the Czech Republic
      RIV/47813059:19240/19:A0000832 Stať ve sborníku. angličtina. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: work performance management; reward; motivation; up-selling; revenue participation
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 17. 3. 2022 15:47.
    3. MOTYČKA, Michal a Jana STUCHLÍKOVÁ. Vliv hodnocení a odměňování pracovníků na zvyšování kvality ubytovacích a stravovacích služeb. Online. In Ing. Petr Janík. 8. mezinárodní vědecká konferece Aktuální trendy lázeňství, hotelictví a turismu. Opava: Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Ústav lázeňství, gastronomie a turismu, 2019, s. 82-95. ISBN 978-80-88064-42-8.
      URL
      Název česky: Vliv hodnocení a odměňování pracovníků na zvyšování kvality ubytovacích a stravovacích služeb
      Název anglicky: Impact of evaluation and remuneration of workers on improving the quality of services and catering services
      RIV/47813059:19240/19:A0000827 Stať ve sborníku. čeština. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí) -- Stuchlíková, Jana (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: services; hotel industry; hospitality; staff appraisal; remuneration; share in revenue; benefits
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 22. 3. 2022 07:08.

    2018

    1. MOTYČKA, Michal. Mezinárodní hotelové řetězce. In Mezinárodní vědecká konference. Karviná: Slezská univerzita v Opavě, 2018, s. 84-89. ISBN 978-80-7510-280-5.
      Název česky: Mezinárodní hotelové řetězce
      Název anglicky: International hotel chains
      RIV/47813059:19240/18:A0000398 Stať ve sborníku. čeština. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Tourism;Hotel;Chain;Services;Control;Rooms;Accommodation
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 17. 3. 2022 16:10.
    2. MOTYČKA, Michal. Péče o hosta v butikovém hotelu. Studia Turistica. Jihlava: Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2018, roč. 9/2018, č. 3, s. 114-119. ISSN 1804-252X.
      www.vspj.cz/tvurci-cinnost-a-projekty/casopisy-vspj/studia-turistica
      Název česky: Péčet o hosta v butikovém hotelu
      Název anglicky: Customer Care in Boutique Hotel
      RIV/47813059:19240/18:A0000397 Článek v odborném periodiku. čeština. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Boutique Hotel. Hotel Chain. Hotel Industry. Personal Aproach. Service
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 22. 3. 2022 07:09.

    2017

    1. MOTYČKA, Michal. Menu engineering v moderní restauraci. In Vaníček, J. a kol. Gastronomie a cestovní ruch. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2017, s. 50-61. ISBN 978-80-7510-240-9.
      Název anglicky: Menu engineering in modern restaurant
      RIV/47813059:19240/17:A0000869 Kapitola resp. kapitoly v odborné knize. čeština. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Restaurant; Menu; Food Cost; Revenue
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 21:42.
    2. MOTYČKA, Michal. Řízení pracovního výkonu v hotelnictví v ČR. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2017, 186 s. Monografie. ISBN 978-80-7510-254-6.
      Název česky: Řízení pracovního výkonu v hotelnictví v ČR
      Název anglicky: Management of working performance in hotel industry in Czech Republic
      RIV/47813059:19240/17:A0000870 Odborná kniha. čeština. Česká republika.
      Motyčka, Michal (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: management; evaluation; motivation; employee; hospitality

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 22. 3. 2022 07:10.

    2013

    1. MOTYČKA, Michal. Rozpočetnictví v gastronomii. In Sborník příspěvků z odborné konference - Možnosti inovace vzdělávání v oboru lázeňství a turismus. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2013, 135 s.
      Název anglicky: Budgeting in gastronomy
      čeština. Česká republika.
      Změnil: Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D., učo 50358. Změněno: 15. 12. 2021 15:46.
    2. MOTYČKA, Michal. Řízení pracovního výkonu v hotelnictví v ČR. In Sborník příšpvěkvů z 2. mezinárodní vědecké konference Aktuální trendy v hotelnictví, lázeňství a turismu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2013, 96 s. ISBN 978-80-7248-858-2.
      Název česky: Řízení pracovního výkonu v hotelnictví v ČR
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Human resources, performance, personnel evaluations, objective assessment, feedback, assessment interview, 360 degree feedback, target behavior, evaluation methods, hospitality

      Změnil: Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D., učo 50358. Změněno: 15. 12. 2021 15:43.

    2012

    1. MOTYČKA, Michal. Hodnocení pracovníků v hotelnictví. In Sborník příspěvků z 1. mezinárodní vědecké konference Aktuální trendy v hotelnictví, lázeňství a turismu. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. ISBN 978-80-7248-771-4.
      Název anglicky: Evaluation of employee in hotel industry
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: human resources, performance, personnel evaluations, objective assessment, feedback, assessment interview, 360 degree feedback, target behavior, evaluation methods, gastronomy

      Změnil: Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D., učo 50358. Změněno: 15. 12. 2021 15:58.
    2. MOTYČKA, Michal. Human Relation Movement and their Implementation in Company. Scientific Papers of the University of Pardubice, Series D. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2012. ISSN 1211-555X.
      Název anglicky: Human Relation Movement and their Implementation in Company
      angličtina. Česká republika.
      Změnil: Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D., učo 50358. Změněno: 15. 12. 2021 15:55.

    2011

    1. MOTYČKA, Michal. Odměňování pracovníků odbytu v gastronomii. In Sborník recenzovaných příspvěků z mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze, 2011, 399 s. ISBN 978-80-87411-15-5.
      Název anglicky: Remuneration of sales staff in gastronomy
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: management, compensation targets, total remuneration, pay, employee benefits

      Změnil: Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D., učo 50358. Změněno: 15. 12. 2021 16:02.
    2. MOTYČKA, Michal. Provozní rozpočet restaurací v ČR. Ekonomika cestovného ruchu a podnikanie - vedecký časopi. Bratislava: Ekonomická univerzita v Bratislave, 2011, roč. 3, 135 s.
      Název česky: Provozní rozpočet restaurací v ČR
      Název anglicky: Operational budget of restaura
      čeština. Česká republika.
      Změnil: Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D., učo 50358. Změněno: 15. 12. 2021 15:52.
Zobrazeno: 19. 10. 2024 16:51