Information System SU

Publication Records

česky | in English

Filter publications

    2022

    1. BOTLÍKOVÁ, Milena, Josef BOTLÍK and Jana STUCHLÍKOVÁ. Effects of Inflation on Gastronomic Establishments. In Kliestik Tomáš. 22th International Scientific Conference Globalization and its Socio-economic Consequences,. Žilina: Žilinská univerzita v Žilině. p. 95-103. ISBN 978-80-8154-332-6. 2022.
    2. BOTLÍKOVÁ, Milena, Josef BOTLÍK and Jana STUCHLÍKOVÁ. Information accessibility of restaurant companies in Moravian-Silesian Region. Journal of Environmental Management and Tourism. Rumunia: Spring, 1/57, XIII, p. 239-249. ISSN 2068-7729. doi:10.14505/jemt.v13.1(57).22. 2022.
    3. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Petr KOZÁK, Naděžda MORÁVKOVÁ, Jana STUCHLÍKOVÁ, Karla VYMĚTALOVÁ, Rudolf ŽÁČEK and Jitka SOBOTKOVÁ. Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie (Culinary Heritage of Bohemia, Moravia and Silesia. Thematic selective Encyclopedia). 1. vyání. Opava: Slezská univerzita v Opavě. 386 pp. ne. ISBN 978-80-7510-532-5. 2022.

    2021

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena and Jana STUCHLÍKOVÁ. Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století (Czech cuisine: national, traditional or typical? Between the bourgeois and folk traditions of the 19th and the first half of the 20th century). 2021.
    2. BOTLÍKOVÁ, Milena, Josef BOTLÍK and Jana STUCHLÍKOVÁ. Development of household savings and debts in small open economies during the global pandemic COVID 19. In T. Kliestik. International Scientific Conference Globalization and its Socio-Economic Consequences 2021: SHS Web of Conferences 129. 21st. Žilina: Žilinská univerzita v Žilině. p. 1-10. ISSN 2261-2424. doi:10.1051/shsconf/202112901005. 2021.
    3. BOTLÍKOVÁ, Milena, Josef BOTLÍK and Jana STUCHLÍKOVÁ. Impacts of the global pandemic on the aviation industry of the European Union. In T. Kliestik. Globalization and its Socio-Economic Consequences 2020: SHS Web of Conferences 92. 20st. Žilina: Žilinská univerzita v Žilině. p. 1-8. ISSN 2261-2424. doi:10.1051/shsconf/20219201005. 2021.
    4. BOTLÍKOVÁ, Milena, Josef BOTLÍK and Jana STUCHLÍKOVÁ. Informační přístupnost cestovního ruchu v segmentu gastronomických zařízení Moravskoslezského kraje, SGS 1/2021. SGS 1/2021, 2021.
    5. STUCHLÍKOVÁ, Jana and Milena BOTLÍKOVÁ. Information accessibility as an important global factor in accessible tourism. In T. Kliestik. International Scientific Conference Globalization and its Socio-Economic Consequences 2021: SHS Web of Conferences 129. 21st. Žilina: Žilinská univerzita v Žilině. p. 1-10. ISSN 2261-2424. doi:10.1051/shsconf/202112908019. 2021.
    6. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Specifika řízení lidských zdrojů v době covidové. (Specifics of human resources management in the covid period). In Mezinárodní vědecká konference – Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. 9th ed. Karviná: Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě. p. 183-193. ISBN 978-80-7510-461-8. 2021.
    7. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Specifika řízení lidských zdrojů v době covidové. (Specifics of human resources management in the covid period). In 9. Mezinárodní vědecká konference – Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. ISBN 978-80-7510-461-8. 2021.
    8. STUCHLÍKOVÁ, Jana and Milena BOTLÍKOVÁ. The Impacts of the Global Pandemic on Selected Aspects of Sustainable Tourism in the Czech Republic. In T. Kliestik. Globalization and its Socio-Economic Consequences 2020: SHS Web of Conferences 92. 20th. Žilina: Žilinská univerzita v Žilině. p. 1-9. ISSN 2261-2424. doi:10.1051/SHSCONF/20219201046. 2021.

    2020

    1. BOTLÍKOVÁ, Milena, Josef BOTLÍK and Jana STUCHLÍKOVÁ. Applying socially Responsible Enterpreneurship in tourism businesses. In T. Kliestik. International Scientific Conference Globalization and its Socio-Economic Consequences 2019 – Sustainability in the Global-Knowledge Economy . 74. vyd. 04001. Žilina: EkF, Žilinská univerzita Žilina. p. 1-8. ISSN 2261-2424. doi:10.1051/shsconf/20207404001. 2020.
    2. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Dopady COVID-19 na ekonomickou a sociální udržitelnost podniků v cestovním ruchu (THE IMPACTS OF COVID-19 ON THE ECONOMIC AND SOCIAL SUSTAINABILITY OF TOURISM ENTERPRISES). In 21. Mezinárodní konference Medzinárodné vzťahy 2020: Aktuálne otázky svetovej ekonomiky a politiky. Bratislava: Ekonomická univerzita v Bratislave, Fakulta medzinárodných vzťahov. p. 645-654. ISBN 978-80-225-4786-4. 2020.
    3. BOTLÍKOVÁ, Milena, Josef BOTLÍK, Petr JANÍK and Jana STUCHLÍKOVÁ. Geographical distribution of sustainable tourism development of the countries of the European Union using the machine learning method. In Soliman. 36th IBIMA Conference: Sustainable Economic Development and Advancing Education Excellence in the Era of Global Pandemic. 36th. USA: INT BUSINESS INFORMATION MANAGEMENT ASSOC-IBIMA. p. 11090-11097. ISBN 978-0-9998551-5-7. 2020.
    4. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Nástroje ovlivňující chování zákazníka při rozhodování o nákupu ubytovacích, stravovacích a dalších služeb podniků cestovního ruchu. (TOOLS INFLUENCING CUSTOMER BEHAVIOUR WHEN DECIDING TO PURCHASE ACCOMMODATION, CATERING AND OTHER SERVICES OF TOURISM BUSINESSES). In PhDr. Daniela Matušíková, PhD., Ing. Kristína Šambronská, PhD., PaedDr. Milena Švedová, PhD., MBA. In: Cestovný ruch v dvadsaťstoročnici od prelomu milénií – výkony, výzvy, trendy. Recenzovaný nekonferenčný zborník medzinárodných vedeckých štúdií. první. Prešov: Prešovská univerzita v Prešove. p. 117-122, 248 pp. ISBN 978-80-555-2575-4. 2020.
    5. STUCHLÍKOVÁ, Jana and Milena BOTLÍKOVÁ. Selected Aspects of Susttainnable Tourism and their Application in the Operation of Accommodation and Catering Facilities in the Moravian-Silesian Region. (Selected Aspects of Susttainnable Tourism and their Application in the Operation of Accommodation and Catering Facilities in the Moravian-Silesian Region). In International Scientific Conference Globalization and its Socio-Economic Consequences 2019 – Sustainability in the Global-Knowledge Economy. 74. vyd. 05023. Žilina: EkF, Žilinská univerzita Žilina. p. 1-8. ISSN 2261-2424. doi:10.1051/shsconf/20207405023. 2020.
    6. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Selected Aspects of Susttainnable Tourism and their Application in the Operation of Accommodation and Catering Facilities in the Moravian-Silesian Region. In 19th Globalization and its Socio-Economic Consequences 2019 – Sustainability in the Global-Knowledge Economy. doi:10.1051/shsconf/20207405023. 2020.
    7. STUCHLÍKOVÁ, Jana and Milena BOTLÍKOVÁ. The Current Trends affecting Customer behaviour when buying Tourism Products. In Soliman. In 36th Conferecnce IBIMA 2020 - Sustainable Economic Development and Advancing Education Excellence in the Era of Global Pandemic (IBIMA). Granada: IBIMA. p. 11737-11744. ISBN 978-0-9998551-5-7. 2020.
    8. STUCHLÍKOVÁ, Jana. The Impacts of the Global Pandemic on Selected Aspects of Sustainable Tourism in the Czech Republic. In 20th Globalization and its Socio-Economic Consequences 2020. doi:10.1051/SHSCONF/20219201046. 2020.

    2019

    1. BOTLÍKOVÁ, Milena, Josef BOTLÍK and Jana STUCHLÍKOVÁ. Cestovní ruch Moravskoslezského kraje v kontextu udržitelného rozvoje, SGS 2/2019 (2019-2020). SU Opava, 2019.
    2. BURDA, Alexandr, Radmila DLUHOŠOVÁ, Michal BLAŠKO, Petr JANÍK, Pavlína SONNKOVÁ and Jana STUCHLÍKOVÁ. RECENZOVANÝ SBORNÍK KONFERENCE OPAVA 11. DUBNA 2019 8. MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE AKTUÁLNÍ TRENDY LÁZEŇSTVÍ, HOTELNICTVÍ A TURISMU CESTOVNÍ RUCH JAKO FAKTOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE. 2019.
    3. MOTYČKA, Michal and Jana STUCHLÍKOVÁ. Vliv hodnocení a odměňování pracovníků na zvyšování kvality ubytovacích a stravovacích služeb (Impact of evaluation and remuneration of workers on improving the quality of services and catering services). In Ing. Petr Janík. 8. mezinárodní vědecká konferece Aktuální trendy lázeňství, hotelictví a turismu. Opava: Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Ústav lázeňství, gastronomie a turismu. p. 82-95. ISBN 978-80-88064-42-8. 2019.

    2018

    1. VANÍČEK, Jiří and Jana STUCHLÍKOVÁ. Kulturní dědictví - důležitá hodnota a identita evropského společenství (Cultural heritage - an important value and identity of the European community). In Evropské hodnoty - tradice a jejich proměny v 21. století. České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, z.ú. p. 11-22. Evropské hodnoty – tradice a jejich proměny v 21. století. ISBN 978-80-7556-028-5. 2018.
    2. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Vybrané aspekty vývoje cestovního ruchu v Československu po roce 1945 (SELECTED ASPECTS OF TOURISM DEVELOPMENT IN CZECHOSLOVAKIA AFTER 1945). In Matušíková Daniela. Turizmus a jeho vývoj v storočnici Československa. Sborník vědeckých příspěvků. 2018th ed. Prešov: Bookman, s.r.o. p. 145-152, 163 pp. ISBN 978-80-8165-331-5. 2018.

    2017

    1. ZORKOVÁ, Dagmar, Jana STUCHLÍKOVÁ and Pavol PLESNÍK. Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji (Gastronomy and accommodation services for clients with specific needs in the Moravian-Silesian Region). In Doc. RNDr. Jiří Vaníček, CSc. Gastronomie a cestovní ruch. 1st ed. Opava: Slezská univerzita v Opavě. p. 141-176. ISBN 978-80-7510-240-9. 2017.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jana STUCHLÍKOVÁ and Eva VAVREČKOVÁ. The Results of the Development of Balneal Care Provision and the State of the Czech Spa Industry in Connection with the Changes in Legislation. Czech Journal of Tourism. Brno: Masarykova univerzita, 1/6, 1/2017, p. 93-104. ISSN 1805-3580. doi:10.1515/cjot-2017–0005. 2017.

    2016

    1. ZORKOVÁ, Dagmar and Jana STUCHLÍKOVÁ. Výzkum názorů vystavovatelů na problematiku výstavnictví v cestovním ruchu (Research of exhibitors´ opinion on the issue of exhibitions in tourism). In : 5. Mezinárodní vědecká konference, Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. 1st ed. Karviná: Slezská univerzita v Opavě. p. 278 - 279, 11 pp. ISBN 978-80-7510-203-4. 2016.

    2015

    1. ŽÁČEK, Rudolf and Jana STUCHLÍKOVÁ. Opavská pohostinství ve světle nejstarších adresářů z druhé poloviny 19. století. In Kulinární kultura Slezska a střední Evropy. Opava. Slezská univerzita v Opavě. p. 175 – 189. ISBN 978-80-7510-176-1. 2015.

    2014

    1. STUCHLÍKOVÁ, Jana and Dagmar ZORKOVÁ. Marketing v cestovním ruchu. In Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu: Sborník recenzovaných příspěvků z konference projektu Modernizace výuky gastronomie, hotelnictví a turismu. Brno. p. 123 - 146. ISBN 978-80-263-0707-5. 2014.

    2013

    1. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Catering Services in Opava the Phenomenon of the Social Changes of 19 – 20 Centuries. In Konference "Transformation of central European cities in historical development. 2013.
    2. JIRÁSEK, Zdeněk and Jana STUCHLÍKOVÁ. K otázkám přeshraničního styku mezi Polskem a Československem v letech 1945-1948. Acta historica Universitatis Silesianae Opaviensis. Opava: Slezská univerzita, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, 6/2013, p. 109 - 122. ISSN 1803-411X. 2013.
    3. VAVREČKOVÁ, Eva and Jana STUCHLÍKOVÁ. Koncepce přípravy a realizace projektu „Tvorba studijních materiálů a pilotní realizace vzdělávacích kurzů jako základ inovace studijního oboru Lázeňství a turismus“. In Sborník recenzovaných příspěvků z odborné konference Možnosti inovace vzdělávání v oboru Lázeňství a turismus. Opava: Slezská univerzita v Opavě. ISBN 978-80-7248-891-9. 2013.
    4. VAVREČKOVÁ, Eva and Jana STUCHLÍKOVÁ. Nákupní preference zákazníků při využívání slevových portálů. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: VŠH, ročník IX, 19/2013, p. 47 – 63. ISSN 1801-1535. 2013.
    5. JIRÁSEK, Zdeněk and Jana STUCHLÍKOVÁ. Ubytovací zařízení v Jeseníkách po roce 1945. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: VŠH, ročník IX, 18/2013, p. 86 – 98. ISSN 1801-1535. 2013.

    2012

    1. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Marketing Communication in an Hotel. International Case Studies for Hospitality and Tourism Management Students and Treinees. Iasi, 2012.
    2. VAVREČKOVÁ, Eva and Jana STUCHLÍKOVÁ. Slevové portály – příležitost nebo past. In Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu: Sborník recenzovaných příspěvků z mezinárodní vědecké konference. Opava: Slezská univerzita v Opavě. 8 pp. ISBN 978-80-7248-771-4. 2012.
    3. STUCHLÍKOVÁ, Jana. The Importace of Start-Guest Communication. International Case Studies for Hospitality and Tourism Management Students and Treinees. Iasi, 2012.
    4. STUCHLÍKOVÁ, Jana. The Right Decision. International Case Studies for Hospitality and Tourism Management Students and Treinees. Iasi, 2012.

    2011

    1. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Hlučínská regionální kuchyně a Mystery Shopping. In IV Forum Muzeów Domowych „Tradycje i zabytki kultury kulinarnej”, Kudowa. 2011.
    2. STUCHLÍKOVÁ, Jana. Luxurious Restaurant. International Case Studies for Hospitality and Tourism Students. Iasi, 2011.
    3. STUCHLÍKOVÁ, Jana. member. Společnost vědeckých expertu v cestovním ruchu, 2011.
    4. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Alexandr BURDA, Eva VAVREČKOVÁ and Jana STUCHLÍKOVÁ. Mystery Shopping. Prolegomena. Opava. 114 pp. ISBN 978-80-7248-663-2. 2011.
    5. STUCHLÍKOVÁ, Jana. The Business Partnership. International Case Studies for Hospitality and Tourism Students. Iasi, 2011.
Display details
Displayed: 19/4/2024 21:33