Informační systém SU

Výpis publikací

česky | in English

Filtrování publikací

    2023

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁ. Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční. 2023.
      Název česky: Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
      Název anglicky: Hens, quails and other birds. Cuisine rural as well as burgher, traditional as well as nontraditional
      RIV/47813059:19240/23:A0001274 Uspořádání workshopu. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: history; culinary heritage; rural cuisine; burgher cuisine

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 1. 2024 17:43.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Martina BARTOŇOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ a Kamila NÁVRATOVÁ. Odhalená tajemství středověkých receptářů. In Noc vědců 2023: Tajemství. Opava: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Slezská univerzita v Opavě, 2023.
      Název česky: Odhalená tajemství středověkých receptářů
      Název anglicky: Secrets of medieval recipe books revealed
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: History; culinary culture; medieval; experimental retrogastronomy

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 21. 1. 2024 21:43.
    3. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Pohostinské služby ve slezských městech ve světle Chytilova úplného adresáře z roku 1925. In Ilona Matejko-Peterka. Historia amica mea. Sborník příspěvků k poctě profesorky Ireny Korbelářové. první. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2023, s. 217-228. mimo edice. ISBN 978-80-7510-571-4.
      Název česky: Pohostinské služby ve slezských městech ve světle Chytilova úplného adresáře z roku 1925
      Název anglicky: Hospitality Services in Silesian Towns in the Light of Chytil's Complete Directory from 1925
      RIV/47813059:19240/23:A0001201 Kapitola resp. kapitoly v odborné knize. čeština. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Czechoslovak Silesia; Silesian towns; hospitality establishments; women; mid-1920s
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 31. 1. 2024 20:16.
    4. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Martina BARTOŇOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Kristýna KIRSCHNEROVÁ, Karolína KREMPL KIRSCHNEROVÁ a Ondřej HANIČÁK. Projevy socio-kulturně podmíněných mentalit v historickém kontextu. Slezská univerzita v Opavě, 2023.
      Název česky: Projevy socio-kulturně podmíněných mentalit v historickém kontextu
      Název anglicky: Demonstration of mentality given by socio-cultral status in historical context
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: History; mentality; everyday life; social classes; bourgeoisie; Czech lands; presentation
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 21. 1. 2024 20:05.
    5. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ a Martina BARTOŇOVÁ. Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření. 2023.
      Název česky: Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
      Název anglicky: Fish cuisine. Tradition and modern inspiration for private experience cooking
      RIV/47813059:19240/23:A0001273 Uspořádání workshopu. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika) -- Bartoňová, Martina (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: history; culinary heritage; fish

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 1. 2024 17:50.
    6. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Martina BARTOŇOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ. Středověká šlechtická kuchyně. 2023.
      Název česky: Středověká šlechtická kuchyně
      Název anglicky: Medieval aristocratic cuisine
      RIV/47813059:19240/23:A0001300 Uspořádání workshopu. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Bartoňová, Martina (203 Česká republika, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: History; Middle Ages; culinary culture; nobility

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 1. 2024 17:31.
    7. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Martina BARTOŇOVÁ a Kamila NÁVRATOVÁ. Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření. In Ostravská muzejní noc 2023. Ostrava: Muzeu potravin a zemědělských strojů, pobočka Národního zemědělského muzea v Ostravě, 2023.
      Název česky: Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
      Název anglicky: From the kitchen of our ancestors: leftover cooking

      Klíčová slova anglicky: History; catering; rural and bourgeois society; experimental retrogastronomy

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 21. 1. 2024 21:29.
    8. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Peter KOVÁČIK, Petr KOZÁK, Dalibor PRIX a Hana LAFKOVÁ. Zámky v krajině moravskoslezského pomezí – nové formy prezentace nevyužitých historických objektů. Národní památkový pústav Praha; Slezská univerzita v Opavě; Univerzita Palackého Olomouc, 2023.
      Název česky: Zámky v krajině moravskoslezského pomezí – nové formy prezentace nevyužitých historických objektů
      Název anglicky: Castles in the landscape of the Moravian-Silesian borderland – new forms of presentation of unused historical buildings
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: applied research; Ministry of Culture; history; monument care
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 21. 1. 2024 20:14.

    2022

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Ilona MATEJKO-PETERKA, Michaela TVARŮŽKOVÁ a Rudolf ŽÁČEK. Begräbniskultur an den Höfen der Herzöge von Liegnitz-Brieg in der frühen Neuzeit. Beiträge und Materialen. první. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2022, 726 s. ne. ISBN 978-80-7510-496-0.
      Název česky: Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Příspěvky a materiály k tématu
      Název anglicky: Funeral Culture of the Liegnitz-Brieg Ducal Courts of the Early Modern Period. Contributions and Materials on the Topic
      RIV/47813059:19240/22:A0001049 Odborná kniha. němčina. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Matejko-Peterka, Ilona (616 Polsko, domácí) -- Tvarůžková, Michaela (203 Česká republika, domácí) -- Žáček, Rudolf (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: History; Silesian; funeral cultur; ducal courts
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 30. 1. 2023 09:38.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Petr KOZÁK, Naděžda MORÁVKOVÁ, Jana STUCHLÍKOVÁ, Karla VYMĚTALOVÁ, Rudolf ŽÁČEK a Jitka SOBOTKOVÁ. Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie. 1. vyání. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2022, 386 s. ne. ISBN 978-80-7510-532-5.
      domovská stránka výsledku
      Název česky: Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie
      Název anglicky: Culinary Heritage of Bohemia, Moravia and Silesia. Thematic selective Encyclopedia
      RIV/47813059:19240/22:A0000970 Odborná kniha. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Kozák, Petr (203 Česká republika, domácí) -- Morávková, Naděžda (203 Česká republika, domácí) -- Stuchlíková, Jana (203 Česká republika, domácí) -- Vymětalová, Karla (203 Česká republika, domácí) -- Žáček, Rudolf (203 Česká republika, domácí) -- Sobotková, Jitka (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: History; culinary heritage; catering; food; drink; Czech lands; ethnographic regions; cultural-historical areas; monographs
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 4. 1. 2023 14:07.
    3. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ a Jaromír FIALA. Kulinární dědictví v praxi. 2022.
      představení konference shrnující výsledky aplikovaného výzkumu zástupcům z praxe představení konference shrnující výsledky aplikovaného výzkumu zástupcům z praxe
      Název česky: Kulinární dědictví v praxi
      Název anglicky: Culinary heritage in practice
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: culinary heritage; gastronomy; professional practice
      Mezinárodní význam: ano

      Změnila: Ing. Petra Skoumalová, učo 50554. Změněno: 4. 4. 2023 09:45.
    4. Název česky: Kulinární divnopis
      Název anglicky: Peculiar culinary designations
      RIV/47813059:19240/22:A0000971 Uspořádání workshopu. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Stuchlíková, Jana (203 Česká republika, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: culinary heritage; food; drink; Czech lands; workshop
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 10. 1. 2023 11:57.
    5. HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ. Mapa Kulinární kultury českých zemí. 2022.
      specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS
      Název česky: Mapa Kulinární kultury českých zemí
      Název anglicky: Map of the Culinary Culture of the Czech lands
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: culinary heritage; diet; gastronomy;specialized map; Czech Lands
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Petra Skoumalová, učo 50554. Změněno: 4. 4. 2023 09:44.

    2021

    1. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ. Gastronomické poklady českých zemí. 1. vyd. Praha; Opava: Vysoká škola hotelová; Slezská univerzita, 2021.
      soubor videí
      Název česky: Gastronomické poklady českých zemí
      Název anglicky: Gastronomic treasures of the Czech lands
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: gastronomy; traditional dishes; Czech lands; audiovisual production
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Petra Skoumalová, učo 50554. Změněno: 22. 3. 2022 09:46.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ a Jiří ZELENÝ. Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty. 1. vyd. Praha: powerprint Praha, 2021, 258 s. ISBN 978-80-7510-472-4.
      Název česky: Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
      Název anglicky: Fish cuisine of the Czech lands. Cultural-historical traditions and current aspects
      RIV/47813059:19240/21:A0000805 Odborná kniha. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- HÁN, Jan (203 Česká republika) -- KAŠPAR, Jan (203 Česká republika) -- KUBÁTOVÁ, Anna (203 Česká republika) -- LEVÝ, Eduard (203 Česká republika) -- ZELENÝ, Jiří (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: History; culinary culture; culinary heritage; fish cuisine; tourism; gastronomy; Czech Lands; central Europe; monography
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 27. 5. 2024 09:06.
    3. JANÍK, Petr a Radmila DLUHOŠOVÁ. 9. Mezinárodní vědecká konference – Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. 2021.
      URL
      Název česky: Mezinárodní vědecká konference – Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu
      Název anglicky: 9th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE CURRENT TRENDS IN TOURISM, HOTEL AND SPA
      RIV/47813059:19240/21:A0000900 Uspořádání konference. čeština. Česká republika.
      Janík, Petr (203 Česká republika, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: tourism; trend; covid; travel; accommodations; spa;
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 23:14.

    2020

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ a Jitka SOBOTKOVÁ. Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2020, 602 s. ISBN 978-80-7510-439-7.
      URL
      Název česky: Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí
      Název anglicky: Taste memory. Recipes and cookbooks as specific sources for understanding the culinary culture and culinary heritage of the Czech lands
      RIV/47813059:19240/20:N0000016 Odborná kniha. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Sobotková, Jitka (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: History; culinary culture; culinary heritage; cookbooks; Czech lands; Central Europe; monographs
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 27. 5. 2024 09:07.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Irena KORBELÁŘOVÁ a Rudolf ŽÁČEK. Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku. Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis. Opava: Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, roč. 13, č. 1, s. 149-172. ISSN 1803-411X.
      URL
      Název česky: Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku
      Název anglicky: Memory, revived past and experience events: In the margin of interdisciplinarity and specific information sources of the ongoing research on the culinary heritage of Czech Lands and the Hlučín region
      RIV/47813059:19240/20:A0000797 Článek v odborném periodiku. čeština. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Žáček, Rudolf (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Hlučín region; diet; history; sociology; culinary history; cultural heritage
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 1. 3. 2021 23:18.
    3. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Jana STUCHLÍKOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ. Slezské kulinární reminicence. 2020.
      Název česky: Slezské kulinární reminiscence
      Název anglicky: Silesian culinary reminiscences
      RIV/47813059:19240/20:N0000023 Uspořádání workshopu. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Stuchlíková, Jana (203 Česká republika, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: history; culinary heritage; Silesia
      Mezinárodní význam: ano

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 1. 3. 2021 23:03.
    4. KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁ. Vánoční rybí tradice a jejich obraz ve specifických pramenech. 2020.
      Název česky: Vánoční rybí tradice a jejich obraz ve specifických pramenech
      Název anglicky: Christmas fish traditions and their representation in specific sources
      RIV/47813059:19240/20:N0000024 Uspořádání workshopu. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Fish; cultural heritage; Christmas

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 1. 3. 2021 23:09.

    2019

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Exkurz do stravovacích zvyklostí všedního dne ve Slatině na Bílovecku. In Petr Tesař. Vůkol Slezska / Circum Silesiae. Opava: Zemský archiv v Opavě; Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě, 2019, s. 167-178. Vůkol Slezska / Circum Silesiae. ISBN 978-80-87632-60-4.
      Název česky: Exkurz do stravovacích zvyklostí všedního dne ve Slatině na Bílovecku
      Název anglicky: Insight into the Common Day Dietary Habits in the Village of Slatina in Bílovec Region
      RIV/47813059:19240/19:N0000002 Kapitola resp. kapitoly v odborné knize. čeština. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: diet; dietary habits; everydayness; Slatina; Silesia; 20 century

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 28. 12. 2019 21:11.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Rudolf ŽÁČEK, Ilona MATEJKO-PETERKA a Michaela TVARŮŽKOVÁ. Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Materiály a příspěvky k tématu.. Online. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2019, 670 s. ISBN 978-80-7510-386-4.
      Název česky: Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Příspěvky a materiály k tématu
      Název anglicky: Funeral Culture of the Liegnitz-Brieg Ducal Courts of the Early Modern Period. Contributions and Materials on the Topic.
      RIV/47813059:19240/19:A0000594 Odborná kniha. čeština. Česká republika.
      Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Žáček, Rudolf (203 Česká republika, domácí) -- Matejko-Peterka, Ilona (616 Polsko, domácí) -- Tvarůžková, Michaela (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: History; Silesian; funeral cultur; ducal courts
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 15. 1. 2023 20:31.
    3. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Rudolf ŽÁČEK, Ilona MATEJKO-PETERKA a Michaela TVARŮŽKOVÁ. Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Materiály a příspěvky k tématu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2019, 670 s. ISBN 978-80-7510-385-7.
      Název česky: Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Materiály a příspěvky k tématu..
      Název anglicky: Funeral Culture of the Liegnitz-Brieg Ducal Courts of the Early Modern Period. Contributions and Materials on the Topic.
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: History; Silesian; Early Modern Period; dukes; funeral cultur
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 3. 2020 21:54.
    4. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Irena KORBELÁŘOVÁ. Pamětní tisky k průběhu pohřebních obřadů. In Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Příspěvky a materiály k tématu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2019, s. 381-547. ISBN 978-80-7510-385-7.
      Název česky: Pamětní tisky k průběhu pohřebních obřadů
      Název anglicky: Commemorative Prints Concerning the Course of Funeral Ceremonies.
      RIV/47813059:19240/19:A0000572 Kapitola resp. kapitoly v odborné knize. čeština. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant)
      Klíčová slova anglicky: History; Silesian; funeral cultur; prints; edition

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 3. 2020 17:32.
    5. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Autumn on the Table. 2019.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví. Podzim na stole.
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Autumn on the Table.
      RIV/47813059:19240/19:A0000479 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 28. 12. 2019 20:55.
    6. BURDA, Alexandr, Radmila DLUHOŠOVÁ, Michal BLAŠKO, Petr JANÍK, Pavlína SONNKOVÁ a Jana STUCHLÍKOVÁ. RECENZOVANÝ SBORNÍK KONFERENCE OPAVA 11. DUBNA 2019 8. MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE AKTUÁLNÍ TRENDY LÁZEŇSTVÍ, HOTELNICTVÍ A TURISMU CESTOVNÍ RUCH JAKO FAKTOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE. 2019.
      Název česky: 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE CURRENT TRENDS IN TOURISM, HOTEL AND SPA
      čeština. Česká republika.
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 23. 3. 2022 10:37.
    7. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Irena KORBELÁŘOVÁ a Rudolf ŽÁČEK. Relace o úmrtí, pohřbech a uložení vévodů a vévodkyň, princů a princezen. In Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Příspěvky a materiály k tématu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzta v Opavě, 2019, s. 169-377. ISBN 978-80-7510-385-7.
      Název česky: Relace o úmrtí, pohřbech a uložení vévodů a vévodkyň, princů a princezen.
      Název anglicky: Notifications on the deceases, funerals and laying to the eternal rest of dukes and duchesses, princes and princesses.
      RIV/47813059:19240/19:A0000573 Kapitola resp. kapitoly v odborné knize. čeština. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Korbelářová, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) -- Žáček, Rudolf (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: History; Silesian; funeral cultur; edition

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 3. 2020 18:02.

    2018

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west. 2018.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví. Kulturní a kulinárni rozdíly a specifika mé země: sever, jih, východ a západ.
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west.
      RIV/47813059:19240/18:A0000346 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 30. 3. 2019 15:26.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Rudolf ŽÁČEK, Karolína KREMPL KIRSCHNEROVÁ, Hana MIKETOVÁ, Alexandr MICHL-BERNARD, Naděžda MORÁVKOVÁ a Mikuláš HEINRICH. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2018, 310 s. ISBN 978-80-7510-286-7.
      Název česky: Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu.
      Název anglicky: Weddings, indulgences, merriment. Contributions to the topic.
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: history; wedding; everydayness and festivities; towns; noble courts; country
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 3. 2020 19:51.
    3. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Svatební řád města Břehu z roku 1553. In Korbelářová, Irena. Svatební řád města Břehu z roku 1553. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2018, s. 203-213. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. ISBN 978-80-7510-286-7.
      Název česky: Svatební řád města Břehu z roku 1553.
      Název anglicky: The wedding code of the town of Brieg from the year 1553.
      RIV/47813059:19240/18:A0000231 Kapitola resp. kapitoly v odborné knize. čeština. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Silesia; early Modern period; town; legal environment; marriage; edition
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Zuzana Bergrová, učo 49004. Změněno: 21. 2. 2022 11:21.

    2017

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jiří VANÍČEK a Eva VAVREČKOVÁ. Comparison of Opinions of Catering Establishment Managers and Visitors Considering Their Attitude to Culinary Tourism. Pannon Management Review. 2017, roč. 6, č. 3, s. 215-230, 17 s. ISSN 2063-8248.
      URL
      Název anglicky: Comparison of Opinions of Catering Establishment Managers and Visitors Considering Their Attitude to Culinary Tourism
      RIV/47813059:19240/17:A0000826 Článek v odborném periodiku. angličtina. Maďarsko.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí) -- Vaníček, Jiří (203 Česká republika, domácí) -- Vavrečková, Eva (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Gastronomy; culinary tourism; catering establishment managers; catering establishment visitors; regional products
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 09:14.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila. European Tourist Destinations II. Opava, 2017, 99 s. ISBN 978-80-7510-258-4.
      Název anglicky: European Tourist Destinations II
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: UNESCO site; tourist destination; tourist attraction

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 30. 3. 2019 16:28.
    3. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Introduction to Tourism. Opava, 2017, 94 s. ISBN 978-80-7510-259-1.
      Název anglicky: Introduction to Tourism
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Tourism industry; tourist attractions; adjectival tourism

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 23. 3. 2022 10:01.
    4. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc. 2017.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Jídla s příběhem. Menu inspirované folklorem, pohádkami, příslovími, filmy, historickými událostmi, atd.
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc.
      RIV/47813059:19240/17:A0000206 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Petr Janík, učo 25851. Změněno: 8. 4. 2018 20:44.
    5. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jana STUCHLÍKOVÁ a Eva VAVREČKOVÁ. The Results of the Development of Balneal Care Provision and the State of the Czech Spa Industry in Connection with the Changes in Legislation. Czech Journal of Tourism. Brno: Masarykova univerzita, 2017, roč. 1/6, 1/2017, s. 93-104. ISSN 1805-3580. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1515/cjot-2017–0005.
      WWW stránka vydání časopisu
      Název česky: Výsledky vývoje poskytování lázeňské péče a situace českého lázeňství v souvislosti se změnami v legislativě
      Název anglicky: The Results of the Development of Balneal Care Provision and the State of the Czech Spa Industry in Connection with the Changes in Legislation
      RIV/47813059:19240/17:A0000186 Článek v odborném periodiku. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Stuchlíková, Jana (203 Česká republika, domácí) -- Vavrečková, Eva (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Indication list; balneal care; spa services; spas; development of spa clientele structure
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Petr Janík, učo 25851. Změněno: 2. 4. 2018 11:26.

    2016

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Pavol PLESNÍK. International tourism. Opava, 2016, 73 s. ISBN 978-80-7510-199-0.
      Název anglicky: International tourism
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: International tourism; UNWTO; Agenda 21; Tourism Satellite Account; transport; sustainable tourism; slow travel

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 30. 3. 2019 16:35.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu. 2016.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Svatba a svatební festivity, tradice, zvyky a obyčeje; tradiční svatební menu
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu.
      RIV/47813059:19240/16:A0000207 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Petr Janík, učo 25851. Změněno: 8. 4. 2018 20:56.

    2015

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila. European Tourist Destinations I. Opava, 2015.
      Název anglicky: European Tourist Destinations I
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: UNESCO site; tourist destination; tourist attraction

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 2. 4. 2019 23:02.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu. 2015.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Vánoce – tradice, zvyky a obyčeje; tradiční vánoční menu
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu
      RIV/47813059:19240/15:A0000208 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Petr Janík, učo 25851. Změněno: 8. 4. 2018 21:00.
    3. DLUHOŠOVÁ, Radmila. The Czech Republic: The Gem in the Heart of Europe. Opava, 2015. ISBN 978-80-7510-178-5.
      Název anglicky: The Czech Republic: The Gem in the Heart of Europe
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: heritage; nature; monuments; tourist attractions; history
      Recenzováno: ano

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 24. 5. 2019 16:31.
    4. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Wandering the Czech Republic. Opava, 2015.
      Název anglicky: Wandering the Czech Republic

      Klíčová slova anglicky: Czech Republic; historical monumenst; natural beauties

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 2. 4. 2019 22:56.

    2012

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁ. Family Strategies of Burgher Elites of Opava in the Period of Religious Transformation. Mesto a dejiny. 2012, roč. 1, 1-2, s. 149-157. ISSN 1339-0163.
      Název anglicky: Family Strategies of Burgher Elites of Opava in the Period of Religious Transformation
      angličtina. Slovensko.
      Klíčová slova anglicky: Silesia, Opava, burgher society, early modern period

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 7. 4. 2019 21:00.

    2011

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Hospitality English. Opava, 2011. ISBN 978-80-7248-672-4.
      Název anglicky: Hospitality English

      Klíčová slova anglicky: hospitality; gastronomy; tourism

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 6. 4. 2019 22:47.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Alexandr BURDA, Eva VAVREČKOVÁ a Jana STUCHLÍKOVÁ. Mystery Shopping. Prolegomena. Opava, 2011, 114 s. ISBN 978-80-7248-663-2.
      Název anglicky: Mystery Shopping. Prolegomena.
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: market research; mystery shopping; gastronomy

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 7. 4. 2019 00:01.
Zobrazeno: 19. 10. 2024 16:31