Informační systém SU

Výpis publikací

česky | in English

Filtrování publikací

    2023

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁ. Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční. 2023.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Martina BARTOŇOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ a Kamila NÁVRATOVÁ. Odhalená tajemství středověkých receptářů. In Noc vědců 2023: Tajemství. Opava: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Slezská univerzita v Opavě, 2023.
    3. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Pohostinské služby ve slezských městech ve světle Chytilova úplného adresáře z roku 1925. In Ilona Matejko-Peterka. Historia amica mea. Sborník příspěvků k poctě profesorky Ireny Korbelářové. první. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2023, s. 217-228. mimo edice. ISBN 978-80-7510-571-4.
    4. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Martina BARTOŇOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Kristýna KIRSCHNEROVÁ, Karolína KREMPL KIRSCHNEROVÁ a Ondřej HANIČÁK. Projevy socio-kulturně podmíněných mentalit v historickém kontextu. Slezská univerzita v Opavě, 2023.
    5. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ a Martina BARTOŇOVÁ. Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření. 2023.
    6. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Martina BARTOŇOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ. Středověká šlechtická kuchyně. 2023.
    7. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Martina BARTOŇOVÁ a Kamila NÁVRATOVÁ. Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření. In Ostravská muzejní noc 2023. Ostrava: Muzeu potravin a zemědělských strojů, pobočka Národního zemědělského muzea v Ostravě, 2023.
    8. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Peter KOVÁČIK, Petr KOZÁK, Dalibor PRIX a Hana LAFKOVÁ. Zámky v krajině moravskoslezského pomezí – nové formy prezentace nevyužitých historických objektů. Národní památkový pústav Praha; Slezská univerzita v Opavě; Univerzita Palackého Olomouc, 2023.

    2022

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Ilona MATEJKO-PETERKA, Michaela TVARŮŽKOVÁ a Rudolf ŽÁČEK. Begräbniskultur an den Höfen der Herzöge von Liegnitz-Brieg in der frühen Neuzeit. Beiträge und Materialen. první. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2022, 726 s. ne. ISBN 978-80-7510-496-0.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Petr KOZÁK, Naděžda MORÁVKOVÁ, Jana STUCHLÍKOVÁ, Karla VYMĚTALOVÁ, Rudolf ŽÁČEK a Jitka SOBOTKOVÁ. Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie. 1. vyání. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2022, 386 s. ne. ISBN 978-80-7510-532-5.
    3. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ a Jaromír FIALA. Kulinární dědictví v praxi. 2022.
    4. HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ. Mapa Kulinární kultury českých zemí. 2022.

    2021

    1. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ. Gastronomické poklady českých zemí. 1. vyd. Praha; Opava: Vysoká škola hotelová; Slezská univerzita, 2021.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ a Jiří ZELENÝ. Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty. 1. vyd. Praha: powerprint Praha, 2021, 258 s. ISBN 978-80-7510-472-4.
    3. JANÍK, Petr a Radmila DLUHOŠOVÁ. 9. Mezinárodní vědecká konference – Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. 2021.

    2020

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ a Jitka SOBOTKOVÁ. Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2020, 602 s. ISBN 978-80-7510-439-7.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Irena KORBELÁŘOVÁ a Rudolf ŽÁČEK. Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku. Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis. Opava: Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, roč. 13, č. 1, s. 149-172. ISSN 1803-411X.

    2019

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Exkurz do stravovacích zvyklostí všedního dne ve Slatině na Bílovecku. In Petr Tesař. Vůkol Slezska / Circum Silesiae. Opava: Zemský archiv v Opavě; Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě, 2019, s. 167-178. Vůkol Slezska / Circum Silesiae. ISBN 978-80-87632-60-4.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Rudolf ŽÁČEK, Ilona MATEJKO-PETERKA a Michaela TVARŮŽKOVÁ. Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Materiály a příspěvky k tématu.. Online. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2019, 670 s. ISBN 978-80-7510-386-4.
    3. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Rudolf ŽÁČEK, Ilona MATEJKO-PETERKA a Michaela TVARŮŽKOVÁ. Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Materiály a příspěvky k tématu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2019, 670 s. ISBN 978-80-7510-385-7.
    4. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Irena KORBELÁŘOVÁ. Pamětní tisky k průběhu pohřebních obřadů. In Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Příspěvky a materiály k tématu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2019, s. 381-547. ISBN 978-80-7510-385-7.
    5. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Autumn on the Table. 2019.
    6. BURDA, Alexandr, Radmila DLUHOŠOVÁ, Michal BLAŠKO, Petr JANÍK, Pavlína SONNKOVÁ a Jana STUCHLÍKOVÁ. RECENZOVANÝ SBORNÍK KONFERENCE OPAVA 11. DUBNA 2019 8. MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE AKTUÁLNÍ TRENDY LÁZEŇSTVÍ, HOTELNICTVÍ A TURISMU CESTOVNÍ RUCH JAKO FAKTOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE. 2019.
    7. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Irena KORBELÁŘOVÁ a Rudolf ŽÁČEK. Relace o úmrtí, pohřbech a uložení vévodů a vévodkyň, princů a princezen. In Funerální kultura lehnicko-břežských vévodských dvorů v raném novověku. Příspěvky a materiály k tématu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzta v Opavě, 2019, s. 169-377. ISBN 978-80-7510-385-7.

    2018

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west. 2018.
    2. KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Rudolf ŽÁČEK, Karolína KREMPL KIRSCHNEROVÁ, Hana MIKETOVÁ, Alexandr MICHL-BERNARD, Naděžda MORÁVKOVÁ a Mikuláš HEINRICH. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2018, 310 s. ISBN 978-80-7510-286-7.
    3. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Svatební řád města Břehu z roku 1553. In Korbelářová, Irena. Svatební řád města Břehu z roku 1553. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2018, s. 203-213. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. ISBN 978-80-7510-286-7.

    2017

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jiří VANÍČEK a Eva VAVREČKOVÁ. Comparison of Opinions of Catering Establishment Managers and Visitors Considering Their Attitude to Culinary Tourism. Pannon Management Review. 2017, roč. 6, č. 3, s. 215-230, 17 s. ISSN 2063-8248.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila. European Tourist Destinations II. Opava, 2017, 99 s. ISBN 978-80-7510-258-4.
    3. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Introduction to Tourism. Opava, 2017, 94 s. ISBN 978-80-7510-259-1.
    4. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc. 2017.
    5. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jana STUCHLÍKOVÁ a Eva VAVREČKOVÁ. The Results of the Development of Balneal Care Provision and the State of the Czech Spa Industry in Connection with the Changes in Legislation. Czech Journal of Tourism. Brno: Masarykova univerzita, 2017, roč. 1/6, 1/2017, s. 93-104. ISSN 1805-3580. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1515/cjot-2017–0005.

    2016

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Pavol PLESNÍK. International tourism. Opava, 2016, 73 s. ISBN 978-80-7510-199-0.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu. 2016.

    2015

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila. European Tourist Destinations I. Opava, 2015.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu. 2015.
    3. DLUHOŠOVÁ, Radmila. The Czech Republic: The Gem in the Heart of Europe. Opava, 2015. ISBN 978-80-7510-178-5.
    4. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Wandering the Czech Republic. Opava, 2015.

    2012

    1. KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁ. Family Strategies of Burgher Elites of Opava in the Period of Religious Transformation. Mesto a dejiny. 2012, roč. 1, 1-2, s. 149-157. ISSN 1339-0163.

    2011

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila. Hospitality English. Opava, 2011. ISBN 978-80-7248-672-4.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Alexandr BURDA, Eva VAVREČKOVÁ a Jana STUCHLÍKOVÁ. Mystery Shopping. Prolegomena. Opava, 2011, 114 s. ISBN 978-80-7248-663-2.
Zobrazit podrobně
Zobrazeno: 4. 5. 2024 21:35